Egg - Enter Grow Go

Χορηγοί / Υποστηρικτές

Χορηγοί
Η επιχειρηματικότητα κάθε μορφής βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ALBA. Παράλληλα, εστιάζουμε στη διάδοση και στην υποστήριξή του επιχειρείν. Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι στηρίζουμε και επικροτούμε την πρωτοβουλία του "egg". Η ενθάρρυνση της νεανικής  επιχειρηματικότητας είναι όχι μόνο αξιέπαινη αλλά και αναγκαία σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Το "egg" ξεχωρίζει καθώς προσφέρει όχι μόνο ευκαιρίες, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία  και υποστήριξη.

Το ALBA προσφέρει Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θέματα «Στρατηγικού Marketing».Ένα βασικό κομμάτι της κουλτούρας μας στην Advocate είναι να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ξεχωριστό νόημα και προωθούν, δημιουργικά και ουσιαστικά, έννοιες όπως η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η προστιθέμενη αξία.
Το πρόγραμμα «egg – enter•grow•go» έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά και αποτελεί ένα βήμα για νέους ανθρώπους με έξυπνες ιδέες και πείσμα, που θα τους βοηθήσει να κάνουν το όραμα τους πράξη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που συμμετέχουμε και εμείς στην προσπάθεια αυτή, μια προσπάθεια που απαντά με υπευθυνότητα στις ουσιαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και Οικονομία σήμερα.

Η Advocate προσφέρει Υπηρεσίες σε θέματα Εταιρικής Επικοινωνίας και Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θέματα  «Εταιρικής Επικοινωνίας &  Δημοσίων Σχέσεων»Η Cisco από την ίδρυσή της έως και σήμερα έχει ως γνώμονα την καινοτομία και η πίστη της ότι οι μεγάλες ιδέες μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για βιώσιμες αλλαγές αποτελεί κυρίαρχο μέρος της φιλοσοφίας της. Κάθε λοιπόν προσπάθεια ανάδειξης καινοτόμων ιδεών, ειδικά από νέους επιχειρηματίες, θα βρίσκει τη Cisco σύμμαχο και αρωγό.

Η CISCO προσφέρει Εξοπλισμό  για την Ασύρματη δικτύωση του κτιρίου
To «egg – enter•grow•go» είναι μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης των νέων στη χώρα. Η Microsoft, μέσω του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας, στηρίζει ενεργά από το 2008 τις προσπάθειες των ελληνικών τεχνολογικών startups και ευελπιστούμε ότι η υποστήριξη που παρέχουμε στα startups που θα συμμετέχουν στο «egg – enter•grow•go», θα βοηθήσει στην επιχειρηματική τους επιτυχία.

Η Microsoft προσφέρει  Ένταξη των ομάδων στο πρόγραμμα Microsoft BizSparkΗ κοινωνική υπευθυνότητα στην PwC Ελλάδας είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, με κυριότερο στόχο την ενίσχυση των νέων στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία της Eurobank και του Corallia, egg, στηρίζεται στις ίδιες αρχές και θελήσαμε να είμαστε μέρος της προσπάθειας αυτής.
Είναι σημαντικό να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς στη χώρα μας όπου υπάρχουν κενά, επενδύοντας σε νέους με μεγάλη προοπτική για εξέλιξη. Η νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία πιστεύουμε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να ανακάμψει, βάζοντας στο πηδάλιο ικανούς νέους.

Η PWC προσφέρει Υπηρεσίες Λογιστικής & Εταιρικής ΥποστήριξηςΟ OTE προσφέρει Υπηρεσίες και εξοπλισμό πρόσβασης στο Διαδίκτυο, φιλοξενία Ιστοσελίδων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΠάγια πολιτική της Xerox Hellas είναι να υποστηρίζει κοινωνικές και  επιχειρηματικές δραστηριότητες που προάγουν τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον και προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της απασχόλησης, κυρίως των νέων. Η Xerox ταυτίζεται απόλυτα με το πνεύμα και τους στόχους του προγράμματος  «egg – enter•grow•go» της Eurobank και του Corallia, το οποίο και στηρίζει.  Οι σημερινοί νέοι είναι οι επιχειρηματίες και ηγέτες του μέλλοντος και πρωτοβουλίες σαν αυτή, αφενός βοηθά τους νέους να πραγματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και αφετέρου, συμβάλει θετικά στην δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας.

Η XEROX προσφέρει Εξοπλισμό Εκτύπωσης/Σάρωσης
H Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της διασποράς. Αποστολή μας είναι η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. To «egg – enter•grow•go» είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται γύρω από τις ίδιες αξίες που χαρακτηρίζουν και τις δράσεις μας, καθώς υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες με την ελπίδα δημιουργίας νέων ευκαιριών ανάπτυξης για τη χώρα.


Υποστηρικτές
Η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης είναι ένα project. Η χρήση λοιπόν εργαλείων, τεχνικών, best practices, lessons learned κλπ
από το project management σε ένα startup μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα θετικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Critical Path υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία «egg – enter•grow•go» και θέλει να συνεισφέρει μεταδίδοντας την εμπειρία της – μέσα από συγκεκριμένα, πρακτικά παραδείγματα - στους νέους επιχειρηματίες.

Η Critical Path προσφέρει Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θέματα  «Διαχείρισης  Έργων»
Στην ΕΕΔΕ πιστεύουμε πως η επιχειρηματικότητα είναι έννοια συνυφασμένη με την αντίληψη του Έλληνα της δημιουργίας. Που ενδιαφέρεται να ορίζει ο ίδιος το μέλλον του, να οδηγεί τις εξελίξεις και να καινοτομεί. Η ΕΕΔΕ βαδίζοντας στη δεύτερη πεντηκονταετία λειτουργίας της, με δεδομένη την εθελοντική συνεισφορά της στην ανάπτυξη των στελεχών, των επιχειρήσεων και της οικονομίας, αναπτύσσει δραστηριότητες που εκ προοιμίου είναι συναφείς με την Εταιρική Υπευθυνότητα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην υποστηρίξει μια πρωτοβουλία όπως το "egg".Η ImageFlow/Polycom ευχαρίστως θα υποστήριζαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας που υπόσχεται το πρόγραμμα
egg - enter•grow•go για δύο σημαντικούς για εμάς λόγους. Πρώτον, διότι πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση όλων η υποστήριξη κάθε νέας προσπάθειας που στοχεύει στην δημιουργία επιτυχημένων startup επιχειρήσεων και δεύτερον, διότι θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Eurobank και του Corallia, ενός από τους παλαιότερους εταιρικούς συνεργάτες μας.  

Η ImageFlow/Polycom προσφέρει Εξοπλισμό ΤηλεδιάσκεψηςΗ πρωτοβουλία του "egg" για τη διαμόρφωση μιας καλά οργανωμένης θερμοκοιτίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα  υποστηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα,  αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που συμπίπτει με τον στόχο του ΚΕΜΕΛ. Το ΚΕΜΕΛ με το πλούσιο πνευματικό κεφάλαιο των μελών του, με χαρά υποστηρίζει την προσπάθεια του "egg" φιλοδοξώντας να μεγιστοποιήσει τη προοπτική επιτυχίας των start-ups που θα ξεκινήσουν μέσω αυτού.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα μας έχει ανάγκη την σύγχρονη, καινοτόμα ελληνική επιχειρηματικότητα. Η νέα γενιά των επιχειρηματιών που μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα τολμήσουν να κάνουν πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα, είναι αυτοί που θα στηρίξουν τη χώρα μας στην αναπτυξιακή της πορεία τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Η σκέψη πάνω στην οποία  βασίζεται το πρόγραμμα egg ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία και το σκοπό της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για προώθηση και ενίσχυση της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας.  Είναι μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες σημαντικές  πρωτοβουλίες.
Η MPlegal στηρίζει πρόθυμα την πρωτοβουλία «egg – enter•grow•go» τόσο επειδή εμπίπτει στον τομέα ειδίκευσής της, και επομένως είναι σε θέση να εισφέρει προστιθέμενη αξία στους συμμετέχοντες, όσο και επειδή συμμερίζεται και υιοθετεί πλήρως τους στόχους της πρωτοβουλίας για στήριξη της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας. Μέσω της δραστηριοποίησή της στην αγορά νέων τεχνολογιών αλλά και της ακαδημαϊκής απασχόλησης εταίρων της, η MPlegal έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της υποστήριξης νέων με καινοτόμες ιδέες και διάθεσή να τις υλοποιήσουν, και προτίθεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.

Η MP Legal προσφέρει Υπηρεσίες Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Νομικής Κατοχύρωσης και Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θέματα «Διαχείρισης Διανοητικής Ιδιοκτησίας»
Ο Όμιλος της Realize πάντα στήριζε τις νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμες υπηρεσίες που έδιναν την δυνατότητα σε μια μικρή εταιρεία με περιορισμένο budget να αποκτήσει δυνατότητες που μόνο μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούσαν, καθιστώντας την έτσι ανταγωνιστική από την πρώτη μέρα. Πιστεύουμε πως το «egg–enter•grow•go» αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί από όλους, για να συμβάλουμε στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντός για την χώρα μας.


Ο ΣΕΒΤ πιστεύει ότι η Καινοτομία & σταδιακή βελτίωση της αξίας του προϊόντος, είναι ο γρήγορος και επικερδέστερος δρόμος ανάπτυξης.
  • Ένας νέος δρόμος προς την καινοτομία θα ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, εταιρειών του κλάδου και παραγωγών για την παροχή τεχνογνωσίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την επέκταση καινοτόμων πρακτικών.
  • Δημιουργία ενός παγκόσμια αναγνωρίσιμου μηχανισμού πιστοποίησης πρωτότυπων ελληνικών προϊόντων και ανάληψη δράσεων που σχετίζονται ειδικά με το κάθε προϊόν όπως η συσκευασία και το ονοματεπώνυμο/branding.
Η ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία μέσω της οποίας:

  • θα καθορίζονται οι εθνικές προτεραιότητες,
  • θα αξιοποιούνται τα αποτελέσματα της έρευνας  και
  • θα διευκολύνεται η συνεργασία των ερευνητικών δυνάμεων με τις επιχειρήσεις.
Στo πλαίσιο αυτό  με πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ, συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το 2009 η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα Τροφίμων «Food for Life», κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων του Κλάδου των Τροφίμων και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με  κύριους στόχους την προώθηση των εθνικών ερευνητικών προτεραιοτήτων γύρω από τα τρόφιμα και της καινοτομίας, ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης.

Παράλληλα ο ΣΕΒΤ προωθεί & στηρίζει τις καινοτομίες της νέας γενιάς για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού ECOTROPHELIA σε εθνικό επίπεδο.  Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για έρευνα και δημιουργία και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμες για τη Βιομηχανία Τροφίμων
Στις μέρες μας, προέχει η δημιουργία ενός περιβάλλοντος αισιοδοξίας, που θα εμπνέει και θα εμπνέεται.
Ικανό να επανεκκινήσει την ανθρώπινη πρωτοβουλία, να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας και να επενδύσει σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον και ένα πιο ασφαλές Αύριο .
Με βάση αυτό το σκεπτικό στον ΣΕΠΕ στηρίζουμε το “egg–enter•grow•go”.
Μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει και αναδεικνύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και η οποία συμβάλλει στο κλίμα αισιοδοξίας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
 


Με ενθουσιασμό θελουμε να αποτελέσουμε μέρος της δημιουργικής κοινότητας που "κυοφορείται" στο «egg – enter•grow•go». Μαζί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα μιάς νέας "φυλής" δημιουργικών Ελλήνων, προσανατολισμένων στην καινοτομία, που βλέπουν το αύριο με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Η TRIBE προσφέρει Υπηρεσίες σε θέματα  ανάπτυξης δημιουργικού εταιρικών και προϊοντικών σημάτων & και υλικού επικοινωνίαςΗ TUV HELLAS στα εικοσιπέντε χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχει ενσωματώσει στην εταιρική στρατηγική της την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, βασιζόμενη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης για την κοινωνική ανταπόκριση και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί με συνέπεια το κοινωνικό πρόγραμμά της «Πράξεις Ποιότητας» υποστηρίζοντας τις προσπάθειες που προάγουν την Ποιότητα στην Παιδεία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υποστήριξη του προγράμματος «egg - enter•grow•go» το οποίο συνδυάζει τα στοιχεία της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της υποστήριξης.

Η TUV προσφέρει Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θέματα «Διαπίστευσης και ελέγχου ποιότητας»