CHEFistry

Η CHEFistry, είναι μία startup εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης στη χημεία τροφίμων, που εστιάζει στην αμοιβαία σχέση της επιστήμης των τροφίμων και της υψηλής γαστρονομίας.

Το ερευνητικό μας προσωπικό είναι αφοσιωμένο στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη αναπτύξει ένα πολυλειτουργικό γαστρονομικό προϊόν με προστιθέμενη διατροφική αξία. Μία πούδρα από καρυκεύματα και υλικά με βιοτεχνολογικό υπόστρωμα, που προορίζεται ως dressing σε χώρους εστίασης. Παράλληλα, εργαζόμαστε πάνω σε ένα λειτουργικό τρόφιμο που θα προσδώσει αξία και θα αυξήσει το επιχειρηματικό μας κύρος στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων.

Στην ομάδα μας ανήκουν δύο χημικοί ερευνητές με εξειδίκευση στη χημεία τροφίμων, δύο καταξιωμένοι σεφ που εστιάζουν στη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων και την ανάπτυξη νέων συνταγών, αλλά και ένας γιατρός που στοχεύει στην ανάδειξη των προεκτάσεων της διατροφής στην υγεία.

Στρατηγικοί συνεργάτες μας είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ, και το Γενικό Χημείο του Κράτους στη Κύπρο.

Τέλος, από την ίδρυσή μας παρέχουμε υπηρεσίες μεταφοράς γνώσεων και καινοτομίας σε φυσικά πρόσωπα, αλλά και σε οργανωμένα σύνολα του χώρου της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων.

Στη CHEFistry επενδύουμε πάντα στις ανάγκες του καταναλωτή και περιστρεφόμαστε γύρω από δύο αρχές σύμφωνα με το motto μας: Η επιστήμη στα χέρια σας, η γεύση στο πιάτο όλων!

CHEFistry
CHEFistry
Alumni
CHEFistry

Κλάδοι

Τεχνολογίες/Ευζήν