Βαγγέλης Κόλλιας
vaggelis kollias
Βαγγέλης Κόλλιας

Ιδρυτικό στέλεχος, μέτοχος και διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της TELETEL ΑΕ.

Βαγγέλης Κόλλιας

Είναι ιδρυτικό στέλεχος, μέτοχος και διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της TELETEL ΑΕ. Από την ίδρυση της εταιρείας το 1995, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή αναπτυξιακά έργα σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς εταιρείες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της άμυνας και της αεροδιαστημικής.

Τα τελευταία 15 χρόνια υπηρετεί ως διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και είναι υπεύθυνος για το Business Development και τη διαχείριση σχετικών έργων, κυρίως στους τομείς της αεροδιαστημικής και της άμυνας. Είναι επίσης υπεύθυνος για τη σειρά προϊόντων iSAFT και τα σχετικά test benches για τον αεροδιαστημικό τομέα. 

Ο Βαγγέλης Κόλλιας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος PhD από το ίδιο ίδρυμα.

Στο παρελθόν υπήρξε συντονιστής πολυάριθμων διεθνών έργων Έρευνας και Ανάπτυξης για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (RACE I & II, ESPRIT, DRIVE II, ACTS, IST, GROWTH) και συμμετείχε σε έργα της ESA, του ΝΑΤΟ, της GSΑ και της EDΑ. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. 

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.