Egg - Enter Grow Go

Ομάδες/εταιρείες του 5ου κύκλου

Akoustoria 
Η akouStoria είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και σύντομα στη διάθεση ηχητικών βιβλίων (audiobook) στην ελληνική γλώσσα, για να απολαμβάνουν βιβλιόφιλοι και μη, βιβλία στην ηχητική τους έκδοση, με ένα μόνο κλικ από την έξυπνη συσκευή τους. H akouStoria συνδυάζει ένα παραδοσιακό και καθιερωμένο μέσο ψυχαγωγίας, το βιβλίο, με την τεχνολογία, την καινοτομία και τα ψηφιακά ηλεκτρονικά μέσα. 
Η μετατροπή ενός βιβλίου σε μια υψηλής ποιότητας ηχητική έκδοση, επιτυγχάνεται μέσα από μια εξειδικευμένη μεθοδολογία παραγωγής με κατάλληλα εκπαιδευμένους αφηγητές. Σύντομα, μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι κάτοχοι ηχητικών δικαιωμάτων (εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς) πρόκειται να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα την κατάλληλη φωνή για την αφήγηση του βιβλίου τους. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε καθιστά την παραγωγή των audiobook οικονομικά συμφέρουσα, στοχεύει στην ταυτόχρονη παραγωγή πολλών audiobook, ενώ παρέχει ευελιξία και άνεση στους αφηγητές. 
Τα audiobook διατίθενται στους χρήστες μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνες συσκευές. Σκοπός είναι η παροχή στο χρήστη της δυνατότητας απόλαυσης περισσότερων βιβλίων, εκμετάλλευσης του αναξιοποίητου - «χαμένου» χρόνου του (π.χ. στις μετακινήσεις) και μετατροπής των καθημερινών του υποχρεώσεων σε ευχάριστο χρόνο.

Website: akoustoria.comBe My Quest
Η ομάδα του Be My Quest, έχει ως βασικό στόχο την ανάπλαση και την οικονομική αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών και περιοχών που μέχρι σήμερα δεν είχαν οικονομική και τουριστική δράση. Η εξειδικευμένη ομάδα μας, θα επικοινωνεί με παρόχους των πιθανών εκμεταλλεύσιμων εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιοχές, και θα προτείνει να δημιουργηθούν μοναδικές δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία. Οι δράσεις αυτές, θα προωθούνται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου Website του Be My Quest καθώς και του Application. Με αυτόν τον τρόπο, οι επίδοξοι τουρίστες θα μπορούν να επιλέξουν, εύκολα και γρήγορα, εναλλακτικές δράσεις, οι οποίες θα ποικίλουν ανάμεσα σε αγρο-τουρισμό, ιστορικό τουρισμό, ιατρικό τουρισμό, εθελοντισμό, και πολλές άλλες κατηγορίες. Το βασικό συστατικό των δράσεων αυτών είναι η μορφή Quest που θα έχουν, δίνοντας ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό νόημα στην επιχειρηματική μας δράση. Όραμα μας, είναι να αναβαθμίσουμε την οικονομική δράση της Ελλάδας, σε περιοχές που το χρειάζονται, και να προωθήσουμε τα όμορφα και ανεκμετάλλευτα χωριά μας προς την εγχώρια και ξένη τουριστική αγορά.

Email:
tasos.gourountis@gmail.comBikemeup
Ποδηλατικός Τουρισμός σε μικρές συνοδευόμενες – από έμπειρους οδηγούς - ομάδες, με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού. 
Mετά από πολλά χρόνια ποδηλασίας μοιραζόμαστε μαζί σας την Ελλάδα που ανακαλύψαμε, τους τόπους και τις εμπειρίες που μας γοήτευσαν. Η bike me up λειτουργεί ως ένα ποδηλατικό όχημα περιήγησης στις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας. Η πολύχρονη ποδηλατική εμπειρία μας στα ελληνικά βουνά, μας έχει δώσει την εμπειρία και τη γνώση που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απλό ή σύνθετο, τεχνικό ή διασωστικό ζήτημα προκύψει, σε οποιαδήποτε ποδηλατική διαδρομή. Είμαστε  διαπιστευμένοι κατά MIAS (διεθνής ποδηλατική πιστοποίηση οδηγών βουνού) και κατά RTI (διεθνής πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών). 
Ελάτε να εξερευνήσουμε και να χαρούμε μαζί την ελληνική φύση, με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Website: www.bikemeup.gr
BlockLicense
To BlockLicense είναι μια πρωτοποριακή Εφαρμογή Αδειοδότησης και Χρηματοδότησης βασισμένη στο Ethereum Blockchain, που στοχεύει στην απελευθέρωση της δημιουργικής βιομηχανίας από τους μεσάζοντες και παρέχει ταυτόχρονα την ελευθερία για αυτό-αδειοδότηση και απευθείας χρηματοδότηση μέσα από μία σειρά έξυπνων εργαλείων (widgets, chrome extension and app), έτσι ώστε οι δημιουργοί να μη χρειάζονται μεσάζοντες για την πώληση των αρχείων τους.


www.blocklicense.io
Twitter @BlockLicense
Medium - BlockLicense
Facebook page : BlockLicense
CashBuddy
Το CashBuddy είναι μια πλατφόρμα που αποσκοπεί να δημιουργήσει ένα νέο είδος κοινωνικού δικτύου στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα για απευθείας δανεισμό και συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζονται μεταξύ τους. 
Φέρνει σε επαφή ανθρώπους που αναζητούν μετρητά και ανθρώπους που μπορούν να τα παρέχουν, αλλά αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τα ATM και τα POS, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών ακόμη και χωρίς την χρήση φυσικής κάρτας - πιστωτικής ή χρεωστικής.

Facebook:
Twitter:
Instagram:
Email:
a.athanasiadis0@gmail.com  christos.kontogiorgas@gmail.com
Charelship
Το Charelship είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό για τη ναυτιλία. Πρόκειται για την ηλεκτρονική διασύνδεση πλοιοκτητών - ναυλωτών με σκοπό τη μεταφορά φορτίων.
Η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα έξυπνο σύστημα κατανομής και διαχείρισης των διαθέσιμων χώρων. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο που φροντίζει να προσφέρει τις καλύτερες προτεινόμενες επιλογές προς το ναυλωτή και την καλύτερη διαχείριση των πλοίων των πλοιοκτητών με βάση τη διαθεσιμότητά τους.
Η χρήση της εφαρμογής γίνεται μέσω Cloud, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτός ο νέος τρόπος έρχεται για να αλλάξει ριζικά, μέσω της αυτοματοποίησης, τη διασύνδεση των δύο πλευρών αξιοποιώντας την επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο από πηγές παγκοσμίως λειτουργώντας συγχρόνως και σαν «αποθετήριο χωρητικότητας» για τη φόρτωση εμπορευμάτων.

Website : charelship.comJUSTASK
Η πλατφόρμα JUSTASK έρχεται να μικρύνει το customer journey στον τομέα των υπηρεσιών και να αυξήσει τον έλεγχο των καταναλωτών, μέσα από τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών και online booking.
Ο χρήστης που αναζητά μια υπηρεσία όπως κάποιο άθλημα, μάθημα χορού, κούρεμα κ.ά.,. ενημερώνεται άμεσα για την τιμή και επιλέγει αυτό που επιθυμεί, οργανώνοντας τα αποτελέσματα με φίλτρα όπως η τοποθεσία, το εύρος τιμής ή οι κριτικές από άλλους χρήστες. Όταν εντοπίσει την καταλληλότερη γι αυτόν επιχείρηση, μπορεί να δει αναλυτικά τη διαθεσιμότητα στο πρόγραμμα και να πραγματοποιήσει την κράτηση, με ένα κλικ. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές καλύπτουν την ανάγκη για συγκριτική έρευνα, ελέγχουν με διαφανή τρόπο τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προχωρούν άμεσα σε κράτηση. Αντίστοιχα οι επιχειρηματίες ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας τους- επωφελούνται από την προβολή και το brand awareness χωρίς υψηλά διαφημιστικά έξοδα.

Email:
dansotiropoulou@gmail.com
xaroik@hotmail.comCleopatra’s Sponges
Η δραστηριότητα της Cleopatra's Sponges αφορά στη καλλιέργεια και συσκευασία θαλάσσιων σφουγγαριών του είδους Spongia Officinalis ή Φίνο.
Η υπεραλίευση, σε συνδυασμό με μια σειρά από επιδημίες, σχεδόν εξαφάνισε τους φυσικούς πληθυσμούς των σφουγγαριών, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο κλάδος της σπογγαλιείας στην Ελλάδα αφήνοντας ολόκληρες νησιωτικές κοινότητες χωρίς απασχόληση. 
Το όραμα μας είναι να συμβάλλουμε στην αναβίωση του ιστορικού κλάδου του εμπορίου του φυσικού σφουγγαριού με σεβασμό στο θαλάσσιο οικοσύστημα.Το Ελληνικό σφουγγάρι είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το καλύτερο στη παγκόσμια αγορά. 
Η αξεπέραστη απαλότητα και η βελούδινη αίσθηση που αφήνει, το είχαν κάνει περιζήτητο στα παλάτια και τις αυλές της Βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας. Σήμερα η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία, δεν μπορεί να καλυφθεί από την υπάρχουσα παραγωγή.
Μέσω της σπογγοκαλλιέργειας επιτυγχάνονται πολλαπλά οφέλη, όπως η μείωση του κόστους ανά μονάδα προϊόντος, η εξασφάλιση εμπορικά βιώσιμης παραγωγής και η βελτίωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς το σφουγγάρι λειτουργεί σαν βιολογικό φίλτρο.
Daily Plan 
Η εταιρία Daily Plan στηρίζεται σε μία πλατφόρμα (εφαρμογή) η οποία προτείνει σε ένα κοινό μεγάλου εύρους, όπως άτομα από 18 έως 30 ετών με περιορισμένο budget, φοιτητές κλπ και δίνει λύσεις για ποιοτικότερη και πιο υπεύθυνη κατανάλωση των χρημάτων τους. Ο χρήστης εισάγει το διαθέσιμο ποσό που θέλει να ξοδέψει και στη συνέχεια επιλέγει την κατηγορία όπως φαγητό, διασκέδαση, αθλητισμό κ.λπ. καθώς και τις ανάλογες εκδηλώσεις γύρω από αυτά. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα του παρουσιάζει τα συμβεβλημένα καταστήματα στα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματά του λαμβάνοντας εκπτώσεις και άλλα προνόμια. Το Daily Plan αποτελεί τον ιδανικότερο βοηθό στην εξοικονόμηση χρημάτων και στην εξερεύνηση της πόλης.

Email: dailyplangr@gmail.com
Drone 2 ship
H Drone2Ship συστάθηκε το 2016 από τρεις αεροναυπηγούς μηχανικούς.. Η ιδέα που ανέπτυξε η D2S αφορά τη σχεδίαση μιας υπηρεσίας μεταφοράς δεμάτων με χρήση drones, με τρόπο συμπληρωματικό στους ήδη υπάρχοντες τρόπους μεταφοράς. Σκοπός της D2S είναι η οικονομοτεχνική βελτιστοποίηση των παραδόσεων μικρών δεμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο. Μέσα από το πρόγραμμα si-Cluster Accelerator, η Drone2Ship άντλησε τις απαραίτητες γνώσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας με βιώσιμο τρόπο.

Website: www.drone2ship.com  
Email: g.papadopoulos@drone2ship.com
Sustainable Food Movement in Greece (SFMinGR):  
Κοιν.Σ.Επ. η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των απορριμμάτων τροφής στην Ελλάδα, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη στον κλάδο της Γαστρονομίας και συστήνοντας τη “foodity”, εφαρμογή κοινής χρήσης πλεονάζουσας τροφής. Αποστολή μας είναι να αφυπνίσουμε τους πολίτες ως προς τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής, να εκπαιδεύσουμε και εξειδικεύσουμε φοιτητές Σχολών Γαστρονομίας και επαγγελματίες στην αειφόρο γαστρονομία, να προωθήσουμε την  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στους κλάδους Γαστρονομία και Τουρισμός στην Ελλάδα και να ενεργοποιήσουμε τον ηθικό καταναλωτισμό μέσω της “foodity”. Η “foodity”παροτρύνει τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας να προσφέρει τις μερίδες πλεονάζουσας τροφής σε χαμηλό κόστος και  ενθαρρύνει όλους εκείνους τους χρήστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν σε ένα διακεκριμένο εστιατόριο, να αγοράσουν, συλλέξουν, απολαύσουν ή και να δωρίσουν ένα πολύ κομψό και γευστικό γεύμα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στα απόβλητα. Free On Trip 
Η επιχειρηματική ιδέα αφορά στη σχεδίαση και διάθεση δικαιωμάτων αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων σε υποψήφιους επιβάτες. Βασικός στόχος είναι να μετατρέψει την οικονομική υποχρέωση που δημιουργείται στον επιβάτη από την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, σε δικαίωμα χρήσης.  Σε πολλούς επιβάτες έχει συμβεί να μη γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε και εάν θα πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι και οπωσδήποτε δεν επιθυμούν να επωμισθούν ένα σημαντικό κόστος σε ενδεχόμενη αλλαγή ή ακύρωση του ταξιδιού. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, θα είναι δυνατό να επιτυγχάνεται η κάλυψη του επιβάτη ως προς τον κίνδυνο αύξησης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων στην πάροδο του χρόνου, με «κλείδωμα» μιας συμφέρουσας τιμής και ταυτόχρονη παροχή ικανού χρονικού διαστήματος να αποφασίσει για την πραγματοποίηση ή μη του ταξιδιού του.  Ο πελάτης θα καταβάλει ένα ποσό για την πληρωμή του δικαιώματος και μέχρι το πέρας της χρονικής περιόδου.

Email:


Greenovate & Host

Η Greenovate & Host έρχεται να αλλάξει την εμπειρία των επισκεπτών σας στο τουριστικό σας κατάλυμα. Η πράσινη αναβάθμιση του και η δυνατότητα συμμετοχής των επισκεπτών σε πράσινες δραστηριότητες με την αξιοποίηση της τοπικής κοινότητας παραγωγών - επιχειρήσεων, δημιουργούν αξέχαστες προσωπικές στιγμές για τους επισκέπτες σας.3H Services
H ονομασία 3H Services προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Holistic House Handling και περικλείει τη φιλοσοφία και κεντρική ιδέα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και κατασκευαστικών λύσεων σε δευτερεύουσες-εξοχικές κατοικίες με στόχο την ολιστική διαχείριση του ακινήτου προς όφελος του ιδιοκτήτη.   Ενδεικτικά οι τομείς  των υπηρεσιών που καλύπτει η 3H είναι: 1) Διαχείριση-Συντήρηση με παροχή υπηρεσιών όπως  η φροντίδα-καθαρισμός της κατοικίας και του περιβάλλοντος χώρου ,προετοιμασία για τη χρησιμοποίηση του ακινήτου, πλήρης νομική, λογιστική και γραφειοκρατική κάλυψη 2) Αξιοποίηση του ακινήτου στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων 3) Ανακαίνιση του ακινήτου με άξονα την ενεργειακή αναβάθμιση  έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση για τον ιδιοκτήτη και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κατοικίας. Στόχος της εταιρείας είναι να καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν για ένα τέτοιο ακίνητο επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να απολαμβάνει την ακίνητη περιουσία του όπως είχε ονειρευτεί όταν την απέκτησε χωρίς ταλαιπωρία και προβλήματα.

Website: 3hservices.gr
Email: info@3hservices.grHands Up
Ο καινοτόμος οργανισμός HandsUp δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες για ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση. Η δυναμική ομάδα HandsUp, που απαρτίζεται από έμπειρους διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και επιτελείο που οργανώνει το υλικό της, δημιουργεί και αναπαράγει βίντεο προσβάσιμα σε κωφούς και βαρήκοους χρήστες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Στόχος της, η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών με πρόβλημα ακοής σε ποικίλες ειδήσεις και πληροφορίες κοινωνικού, πολιτικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενημερώσεις και μετάδοση γεγονότων που συμβαίνουν εκείνη την στιγμή.
Η ομάδα HandsUp αναλαμβάνει επίσης να δημιουργήσει το δικό σου Video, προσβάσιμο σε κωφούς και βαρήκοους χρήστες  και να στο επιστρέψει με παράλληλη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Φιλοδοξία της HandsUp είναι η συνεργασία με πολιτιστικούς, πολιτικούς, καλλιτεχνικούς και κάθε ενδιαφέροντος φορείς, οι οποίοι μαζί μας θα προσφέρουν ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής!Healthyclub 
Το HealthyClub είναι ένας έξυπνος σύμβουλος διατροφής και υγείας που εξατομικεύει τη διατροφή σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και δημιουργεί οποιοδήποτε πλάνο γευμάτων επιθυμείτε (Μεσογειακό, ισοροπημένο, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη κλπ) σε λιγότερο από 1 λεπτό. Επίσης, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες διατροφικές πλατφόρμες που δεν περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το άτομο που τις χρησιμοποιεί, το HealthyClub θα είναι η πρώτη πλατφόρμα που παρέχει έναν κλινικά αποδεδειγμένο τρόπο μέτρησης της κατάστασης της υγείας του ατόμου και παράλληλα θα αξιολογεί αν το διατροφικό μοτίβο που ακολουθήθηκε βελτίωσε την υγεία του ή όχι. Το Healthyclub αναπτύσσεται από την EatHealthy KOINSEP, μια κοινωνική επιχείρηση η οποία απευθύνεται σε: (i) άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα και την υγεία του σώματος. (ii) ασφαλιστικές και παρόχους υγείας, που επιθυμούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πελάτες τους.
.

Website:
Email: 
info@healthyclub.grHopwave
Η hopwave είναι τεχνολογική εταιρία ενεργή στον κλάδο του τουρισμού και ιδρύθηκε το Μάιο του 2016 στην Ελλάδα από τους Γιώργο Πιλπιλίδη και Γιώργο Σιάτρα. Το ομώνυμο προϊόν της εταιρίας hopwave, είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων για εισιτήρια εκδρομών με καράβια, θαλάσσιων κρουαζιέρων και δραστηριοτήτων, όπως ψάρεμα και καταδύσεις. Η κράτηση και αγορά εισιτηρίων για ημερήσιες ή πολυήμερες κρουαζιέρες στα νησιά γίνεται πλέον εύκολη. Η υπηρεσία, είναι διαθέσιμη σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες, όπως και ταξιδιωτικά γραφεία, και προσφέρεται μέσω Internet, αλλά και για κινητά Android και iOS μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Στόχος είναι η ευέλικτη, εύκολη και γρήγορη εξερεύνηση μοναδικών προορισμών και απόκρυφων παραλιών σε συνδυασμό με μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Website: www.hopwave.com
Email: contact@hopwave.comi-business
Η i-business είναι ένας καινοτόμος τρόπος βελτίωσης της αλληλεπίδρασης των καταστημάτων λιανικής με τους χονδρεμπόρους.
Για τον καταστηματάρχη, μέσω της πλατφόρμας, είναι ένας τρόπος να λαμβάνει καλύτερες τιμές για τις προμήθειες που αγοράζει, και για τον χονδρέμπορο ένας αποτελεσματικότερος, οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος να εντοπίσει τους πελάτες του, στοχευμένα.

Email: info@i-business.gr


Kidlance 
To Kidlance® είναι ένα προϊόν Fintech που ασχολείται με την ηλεκτρονική διαχείριση του χαρτζιλικιού των παιδιών μιας οικογένειας από το γονέα. Σκοπός της εφαρμογής είναι να μπορεί ο γονέας να έχει την εποπτεία των εξόδων αλλά και να γνωρίζει τις συνήθειες του παιδιού του. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκπαιδεύσει το παιδί σε μια πιο υπεύθυνη και σωστή κατανομή των χρημάτων του. H εφαρμογή δίνει στο γονέα περαιτέρω δυνατότητες όπως την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, αναλυτικά γραφήματα που ενημερώνουν το πως ξοδεύονται τα χρήματα του παιδιού.

Instagram: @kidlance.app
Twitter: @kidlanceapp
Kidshub 
To www.kidshub.gr είναι ο πιο ολοκληρωμένος «οδηγός πολιτισμού για παιδιά». Απευθύνεται σε γονείς κι έρχεται να καλύψει την ανάγκη τους, να προσφέρουν στα παιδιά τους, ό,τι καλύτερο γίνεται, σε επίπεδο ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης. Πρόκειται για μία πλατφόρμα active αναζήτησης παιδικών δραστηριοτήτων, για την Αττική. Η καινοτομία του έγκειται στο ότι με ειδικό αλγόριθμο συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια πάλι μέσω αλγόριθμου, παρέχει tailor made πληροφόρηση στο κοινό-στόχο σε πραγματικό χρόνο και σε όλες τις συσκευές. Tο kidshub.gr είναι το μόνο site της κατηγορίας που επενδύει στην τεχνολογία αναζήτησης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων σε συνδυασμό με editing από την ομάδα έργου. Η πληροφόρηση αυτή καλύπτει όλες τις δράσεις ψυχαγωγίας καθώς και εξωσχολικές δραστηριότητες που αφορούν σε παιδιά έως 13 ετών, όπως π.χ. παιδικές χαρές, μουσεία, παιδότοπους, θέατρα, ωδεία, αθλητικούς συλλόγους μαζί με αξιολόγηση της κάθε δράσης από άλλους γονείς στο blog του site. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στον τελικό καταναλωτή για 15 ημέρες και στη συνέχεια απαιτείται συνδρομή.Knifeprint
Το Knifeprint προσφέρει μια καινοτόμο λύση στα προβλήματα της τέχνης της μαχαιροποιίας, συνδυάζοντας διαδικτυακές τεχνολογίες αιχμής και εκσυγχρονισμένες μεθόδους επεξεργασίας μετάλλων και άλλων υλικών μέσω του Editor και του Print Service. Ο Editor είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες του ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο, το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες για τη σχεδίαση μαχαιριών. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε δεκάδες templates μαχαιριών τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν και να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Επίσης μπορούν να κατεβάσουν τις δημιουργίες τους στον υπολογιστή τους, σε μορφή PDF ή PNG, ή να τις μοιραστούν στο διαδίκτυο. Το Print Service χρησιμοποιεί μηχάνημα υδροκοπής το οποίο εκτυπώνει τα σχέδια πάνω σε μέταλλο ή κάποιο άλλο υλικό με μεγάλη ακρίβεια και πολύ χαμηλό κόστος. Όραμα της  εταιρείας είναι να κάνει την τέχνη της μαχαιροποιίας προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Local buddy
Η ιδέα του LOCAL BUDDY γεννήθηκε μέσα από τον συνδυασμό καθημερινής τριβής με ταξιδιώτες και αγάπης για την εξυπηρέτηση και βοήθεια κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.Το LOCAL BUDDY είναι μια καινοτόμος εφαρμογή που πρόκειται να δώσει λύση στην ανάγκη για γρήγορη, προσαρμοσμένη στη στιγμή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Μέσω της εφαρμογής που θα εγκαταστήσει στο Smartphone του ο ταξιδιώτης, θα έχει την δυνατότητα για άμεση live γραπτή συνομιλία με έναν ντόπιο εκπαιδευμένο τουριστικό βοηθό για οποιαδήποτε πληροφορία ή καθοδήγηση καθώς και τη δυνατότητα να κλείσει άμεσα κάποια υπηρεσία όπως μεταφορά, tours, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.ά..Η εφαρμογή αρχικά θα αφορά την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση στην πόλη  της Αθήνας με στόχο την επέκταση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο εντός της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως.

Email:
marcosroberto@hotmail.gr

Mantis Business Innovation
H Mantis Business Innovation είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και ασχολείται με την ανάπτυξη Συστημάτων Αξιολόγησης και Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Με την ανάπτυξη του online tool Mantis Startup Evaluator δίνει την δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και σε ιδιώτες επενδυτές να αξιολογήσουν Επιχειρηματικά Σχέδια και Εγχειρήματα με έγκυρο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό τρόπο, γρήγορα και εύκολα.

Website: www.mantisbi.io
Email: info@mantisbi.ioChainProof.ai
Το ChainProof.ai είναι μια ολιστική πλατφόρμα που αξιοποιεί αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίες blockchain για την παροχή πιστοποιημένων αποδείξεων. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να ανεβάσει ένα σύνολο ισχυρισμών (κείμενο, εικόνες, ήχος, βίντεο) και στη συνέχεια με αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας να εξάγει μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα αποθηκευτούν στο blockchain, για να σφραγίσει την αναφορά. Στη συνέχεια η αναφορά μπορεί να ανακτηθεί είτε μέσω αναζήτησης με λέξεις κλειδιά, με εικόνες ή με βάση την γεωγραφική θέση και το αποτέλεσμα να συγκριθεί με βάση την αποθηκευμένη σφραγίδα στο blockchain. Η λύση που προσφέρουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οίκους δημοπρασίας έργων τέχνης, γκαλλερί, ασφαλιστικές εταιρίες και διαχειριστές ακινήτων. Η πλατφόρμα προσφέρεται σε συνδρομητική βάση, ανάλογα με το πλήθος των αναφορών που σφραγίζονται από το σύστημα.
Truevoyagers 
Οι Truevoyagers είναι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και ταξιδιώτες με πολυετή εμπειρία στον τομέα του τουρισμού. Γνωρίζοντας προσωπικά τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, έχουν ως στόχο να προσφέρουν στον επισκέπτη στην Ελλάδα μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία. Το να είσαι True voyager είναι ένας τρόπος ζωής, με κύριο σκοπό το να παρακινείς τους ανθρώπους να εξερευνούν νέους πολιτισμούς και την ιστορία τους, να καταργούν τα στερεότυπα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να μπορούν να βρουν - ή ακόμα καλύτερα - να χάσουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα ταξίδι. Ως σύμβουλοι, προσφέρουμε μοναδικές εξατομικευμένες εμπειρίες, επιλεγμένες δραστηριότητες σε συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες και αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας για να δημιουργήσουμε αξέχαστες περιπέτειες βασισμένες στις προσωπικές ανάγκες του ταξιδιώτη. Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και γι' αυτό το λόγο βοηθάμε τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χρόνο τους. Μέσω της ιστοσελίδας μας, οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να καλύψουν τις απλές καθημερινές ανάγκες τους στην Ελλάδα, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς όπως τη γαστρονομία, γυμναστική και ευεξία μέχρι στις μεταφορές και τη νυχτερινή ζωή. Θα προσφέρεται ακόμα ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως η δυνατότητα κράτησης για δείπνο, εύρεση μέσου μεταφοράς από το αεροδρόμιο ή ακόμη και αναζήτηση πιο εξειδικευμένων μέσων, όπως η ενοικίαση ενός γιοτ. Συμπερασματικά, θα παρέχεται μια ολιστική προσέγγιση του ταξιδιού, από την αρχή ως το τέλος του.

PayMatrix
Η PayMatrix έχει ως στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στο cloud για να προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις  στην οργάνωση και παρακολούθηση των μικρών επιχειρήσεων. Η PayMatrix  αναπτύσσει μία πλατφόρμα, η οποία απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες με στόχο να καλύψει τις ανάγκες τους για την online έκδοση και αποθήκευση των παραστατικών τους, καθώς και την εκτέλεση πληρωμών. Οι παραπάνω  υπηρεσίες θα προσφέρονται σε φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη, παρέχοντας του ταυτόχρονα τη δυνατότητα απομακρυσμένης ανεύρεσης και αξιοποίησης των αποθηκευμένων πληροφοριών.

Email: apostolos@symatrix.grPick-A-Spot
Η εταιρεία Pick-A-Spot, με την ομώνυμη mobile εφαρμογή, φιλοδοξεί να αλλάξει σελίδα στον καθιερωμένο τρόπο στάθμευσης, υλοποιώντας το μότο «Πάρκαρε παντού, σαν στο σπίτι σου». Πρόκειται για τη πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ενοικίασης θέσεων στάθμευσης από ιδιώτη σε ιδιώτη (peer-to-peer parking), μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Το Pick-A-Spot, επιτρέπει στον οποιονδήποτε κατέχει μία ιδιόκτητη θέση στάθμευσης, να την ενοικιάζει τις ώρες που μένει αχρησιμοποίητη, κερδίζοντας ένα επιπρόσθετο εισόδημα και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίλυση του επίπονου προβλήματος της στάθμευσης. Ένα σύνολο από υποστηρικτικές υπηρεσίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία έρχονται να κάνουν το παρκάρισμα μια μοναδική εμπειρία για τον τελικό χρήστη.
Re-Invent
Η Re-Invent δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Η καινοτομία και το όραμα είναι τα στοιχεία που ένωσαν τα μέλη της ομάδας με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση ενός καινοτόμου συστήματος για την κατάργηση του stand-by των ηλεκτρικών συσκευών. 
Η εταιρεία μας, διατηρώντας πάντα οικολογική ταυτότητα, προωθεί το σύστημα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας με ηλεκτρονόμο κινούμενου πηνίου, το οποίο έχει βραβευθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ (3Α). Το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, μηδενίζοντας την κατανάλωση ρεύματος σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Η κατάργηση του stand-by δεν αποτελεί μόνο οικονομική σπατάλη, αλλά και περιβαλλοντική καταστροφή, λόγω της ετήσιας εκπομπής χιλιάδων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. Με την κατασκευή και προώθηση του προϊόντος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, η εταιρεία μας δίνει τη λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο έχει απασχολήσει κατά σειρά ετών κυβερνήσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Website: http://www.reinvent.gr
Email: info@reinvent.grRelationsea
Το Relationsea είναι ένα Restful API, μια διαδικτυακή εφαρμογή, που προσπαθεί να διευκολύνει τη μετάβαση του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και της ναύλωσης σκαφών στον ψηφιακό κόσμο, με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και Big Data. Συλλέγει πληροφορίες που αφορούν το είδος και τη διαθεσιμότητα των σκαφών προς ναύλωση, από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες ή τις εταιρείες διαχείρισης στόλου και τις μετασχηματίζει σε μια τεράστια βάση δεδομένων με ασφαλή, στιγμιαία και αξιοποιήσιμα στοιχεία. 
Δημιουργεί ένα feed με guaranteed δεδομένα προσβάσιμα σε όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυλομεσιτικής αλλά και του retail τουριστικών υπηρεσιών.  
Πρώτος στόχος του Relationsea API είναι να διευκολύνει από μεγάλες εταιρείες όπως το TheYachtWeek και το Incrediblue, μέχρι κι ένα μικρό οικογενειακό ταξιδιωτικό γραφείο, να πουλήσουν υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού, άμεσα και με ασφάλεια, διατηρώντας την πολιτική του ιδιοκτήτη του σκάφους και την ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος. 
Ταυτόχρονα ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις σύνδεσης της με τα συστήματα κρατήσεων των μεγαλύτερων online marketplaces τουριστικών υπηρεσιών (Expedia, Tripadvisor, Booking) αλλά και των σημαντικότερων Social Media (Facebook Chat Bots - Instagram).

Swapsset 
Η swapsset είναι μια ηλεκτρονική peer-to-peer (P2P) αγορά ενοικιάσεων (rental marketplace) μέσω της οποίας οι καταναλωτές πλέον έχουν τη δυνατότητα τόσο να προσφέρουν προς ενοικίαση αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους, όσο και να νοικιάσουν αντικείμενα από άλλους χρήστες. Η swapsset στοχεύει στη δημιουργία ενός εναλλακτικού τρόπου χρήσης καθημερινών αντικειμένων, συνδέοντας τους ανθρώπους μεταξύ τους και ενθαρρύνοντας τη συνεργατική κατανάλωση. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία παρέχει στον καταναλωτή ένα αξιόπιστο, εύχρηστο και εγγυημένο μέσο που τον βοηθά να είναι την ίδια στιγμή τόσο μισθωτής όσο και εκμισθωτής σε μία ευρεία γκάμα διαρκών αγαθών. 
SmartBox4U
Το SmartBox4U παρέχει μια έξυπνη ολοκληρωμένη λύση για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες ως μέσο πρόληψης πιθανών κρίσεων άσθματος λόγω έκθεσης σε κακής ποιότητας αέρα. Το προτεινόμενο σύστημα αποτελείται από μια φορητή (wearable) συσκευή ανίχνευσης (ηλεκτρονικό gadget) σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για smartphone που χρησιμοποιεί τεχνικές «πληθοπορισμού» (crowd-sourcing) για να βοηθά τους χρήστες να αποφεύγουν πιθανή έκθεση σε επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια στις καθημερινές υπαίθριες δραστηριότητές τους, ενημερώνοντάς τους εκ των προτέρων όταν η ποιότητα του αέρα πέφτει κάτω από τα τυπικά επίπεδα στην περιοχή του ενδιαφέροντός τους. Το SmartBox4U μετασχηματίζει τις μεμονωμένες μονάδες αισθητήρων σε ένα δίκτυο έξυπνων διασυνδεδεμένων κινητών διαμεσολαβητών που συλλέγουν και διαβιβάζουν στην πλατφόρμα του συστήματος (μέσω smartphone) ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας έτσι την υψηλή συχνότητα χρήσης και την ευρεία κάλυψη για την κατασκευή χαρτών ρύπανσης της ατμόσφαιρας με υψηλή χωρική και χρονική ανάλυση προς όφελος του τελικού χρήστη.

Email: smartboxair@gmail.comSpatiall
Η Spatiall δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εξέλιξη προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων, για την παροχή χωροταξικής απεικόνισης και παραμετρικής προσαρμογής κατά τη διαδικασία αναζήτησης ή κράτησης εισιτηρίων / θέσεων σε επιχειρήσεις θεαμάτων.
Η ομάδα της Spatiall αναπτύσσει και εξελίσσει σχετικά web3D & webVR συστήματα, τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις θεαμάτων με αριθμημένες θέσεις, όπως κινηματογράφους, θέατρα, μουσικούς πολυχώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχοντας σαν πρωτεύοντα στόχο τόσο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του κοινού όσο και την παροχή προστιθέμενης αξίας στις επιχειρήσεις, κατά τη διαδικασία κράτησης ή αναζήτησης εισιτηρίων παρέχεται η δυνατότητα προσδιορισμού και προεπισκόπησης ενδεικτικών παραμέτρων όπως:
Γωνία Θέασης (View perspective)
Προσδιορισμός ήχου (Sound perspective)
Προσδιορισμός φωτισμού (Lighting perspective)

Κατ’ απαίτηση και κατόπιν της κατάλληλης δειγματοληψίας εικόνας και ήχου, παρέχεται επίσης η δυνατότητα ακριβούς μεταφοράς του χώρου θεάματος στην πλατφόρμα, ώστε το κοινό κατά την διαδικασία της κράτησης ή αναζήτησης εισιτηρίων να βλέπει, ακούει και αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο χώρο.

Email: hello@spatiall.comThruwind
Η Thruwind αποτελεί μια νέα Ελληνική startup η οποία επιθυμεί να αναπτύξει προϊόντα για τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μικρή κλίμακα και συγκεκριμένα στον κλάδο των μικρών ανεμογεννητριών.
Ο στόχος της Thruwind είναι να επαναδιαμορφώσει τον τρόπο αξιοποίησης του αιολικού δυναμικού αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μικρές ανεμογεννήτριες και βελτιώνοντας το αεροδυναμικό τους να προσφέρει επιπλέον απόδοση, ευελιξία και μείωση κόστους.
Η Thruwind επιδιώκει με τα προϊόντα της να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πελατών της. Βασιζόμενη σε συνεχή εξέλιξη των καινοτομιών της, βασική αρχή της Thruwind είναι η παροχή φιλικών στο περιβάλλον ενεργειακών λύσεων που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.


Facebook: https://www.facebook.com/Thruwind


ΑΣΤΙΚΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η Αστική Πτηνοτροφία είναι η επιχειρηματικό μοντέλο πτηνοτροφίας που δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους Αστικών κέντρων να παράγουν το δικό τους κρέας πουλερικών αργής ανάπτυξης για κάλυψη των προσωπικών τους  αναγκών ως ιδιοκτήτες μικρο-φάρμας,  χωρίς όμως να είναι  ιδιοκτήτες έκτασης, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και εξειδικευμένοι με τη πτηνοτροφία, παρέχοντας τους τις  παραπάνω  λύσεις και υπηρεσίες  που βασίζονται σε επιλογές τους.