ProsPer

Agro επιχειρηματικότητα
Industry Κλάδοι
Agro επιχειρηματικότητα

Η ProsPer είναι μια περιβαλλοντικά ευσυνείδητη εταιρεία, που παράγει προϊόντα πατέ από υποπροϊόντα ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες τροφίμων και χώρους μαζικής εστίασης.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα παράγονται πάνω από 3000 τόνοι υποπροϊόντων ψαριών από τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Αυτά  είτε απορρίπτονται, αυξάνοντας το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος  της διαδικασίας, είτε υποχρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων χαμηλής αξίας. Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος των τροφίμων ψάχνει καινούργιες γεύσεις, καθαρές ετικέτες και φυσικά συστατικά.

Η ProsPer αξιοποιεί τα υποπροϊόντα ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, παράγοντας προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και με μοναδική γεύση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε νέα τρόφιμα και συνταγές. Παράλληλα, έχοντας ως αξία τις έννοιες της αειφορίας, της κυκλικής οικονομίας και της υψηλής τεχνογνωσίας, η ομάδα διερευνά τις δυνατότητες αξιοποίησης νέων υποπροϊόντων από μια ευρεία ποικιλία τροφίμων.

Η ProsPer  παρέχει αειφόρες και καινοτόμες  λύσεις  τροφίμων, αξιοποιώντας πρώτες ύλες που θα έμεναν ανεκμετάλλευτες.