Ελένη Μπαθιανάκη
Ελένη Μπαθιανάκη
Ελένη Μπαθιανάκη

Managing Partner στην Halcyon Equity Partners

Ελένη Μπαθιανάκη

Η Ελένη Μπαθιανάκη διαθέτει πάνω από 24 χρόνια εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής, των συμβουλευτικών υπηρεσιών εξαγορών και συγχωνεύσεων και της διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών. Σήμερα, είναι Managing Partner στο Halcyon Equity Partners AIFM, ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, με στόχο τις επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Ελένη, την περίοδο 2016 έως και 2022, υπήρξε εταίρος και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο EOS Equity Partners, ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους € 150εκάτ. Την περίοδο 2009 έως 2016, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς, στο τμήμα του στρατηγικού μετασχηματισμού του Ομίλου, υπεύθυνη για εξαγορές/συγχωνεύεις καθώς και άντληση κεφαλαίων.

Προηγουμένως, , την περίοδο 2007 έως και 2009, η Ελένη εργάστηκε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley, στους τομείς των εξαγορών/συγχωνεύσεων και εξεύρεσης κεφαλαίων τόσο για ιδιωτικές όσο και δημόσιες εταιρίες στην Ελλάδα και στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2002 στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup Global Market Investment Banking Unit, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εξαγορές και ιδιωτικοποιήσεις εταιριών στην Ελλάδα, την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Έχει αποκτήσει BSc σε Banking and International Finance από το City University Business School London και MSc σε Accounting and Finance από το London School of Economics.

Είναι μέντορας στην Endeavor Ελλάδος, μια κορυφαία παγκόσμια κοινότητα με αποστολή την στήριξη επιχειρηματιών μέσω καθοδήγησης και δικτύωσης, και στον Δεσμό, έναν μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που λειτουργεί από το 2012.

Ελένη Μπαθιανάκη
Ελένη Μπαθιανάκη
Ελένη Μπαθιανάκη

Managing Partner στην Halcyon Equity Partners