Αδαμάντιος Παπαπέτρος
Αδαμάντιος Παπαπέτρος
Αδαμάντιος Παπαπέτρος

Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας N. Bogdanos Marine Bureau Ltd.

Αδαμάντιος Παπαπέτρος

Ο κ. Αδαμάντιος Παπαπέτρος ανέλαβε τον Μάιο του 2012 τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας N. Bogdanos Marine Bureau Ltd, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της. Η Εταιρεία N. Bogdanos Marine Bureau Ltd εξειδικεύεται στην αποκλειστική αντιπροσώπευση κορυφαίων οίκων ναυτιλιακού και βιομηχανικού εξοπλισμού και παροχής τεχνικών υπηρεσιών ναυτιλίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 ως Μηχανικός Πωλήσεων στην Εταιρεία Alfa Laval Hellas Α.Ε., θυγατρική του Σουηδικού Ομίλου Alfa Laval στην Ελλάδα, της οποίας χρημάτισε Διευθύνων Σύμβουλος από το 1999 έως το 2004. Το 2004 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Marine Hellas A.E., θυγατρικής στην Ελλάδα του Βρετανικού Ομίλου Rolls-Royce Marine, μέχρι τον Απρίλιο 2012.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1981) και κάτοχος Master οf Science του Πανεπιστήμιου Newcastle Upon Tyne της Μ. Βρετανίας. Την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ) και είναι μέχρι σήμερα μέλος του ΔΣ της.