Μαρία Καραβελάκη
maria karabelaki
Μαρία Καραβελάκη

Ίδρυσε την εταιρεία Inte*learn που υλοποιεί καινοτόμες λύσεις με τεχνολογίες αιχμής σε σύνθετα μαθησιακά περιβάλλοντα.

Μαρία Καραβελάκη

Η Μαρία Καραβελάκη θεωρείται από τους πρωτοπόρους στην εισαγωγή της πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία στην Ελλάδα. Το 1989 δημιούργησε με τον Γιώργο Παπαπαναγιώτου την εταιρεία Inte*learn. Μετά από 29 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική και κυπριακή αγορά, η εταιρεία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υλοποιεί καινοτόμες λύσεις με τεχνολογία αιχμής σε σύνθετα μαθησιακά περιβάλλοντα για παιδιά και ενήλικες. Αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία της και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. 

Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ με MSc στο Computer Assisted Learning από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Ασχολείται με τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών περιβαλλόντων για οποιονδήποτε θεματικό τομέα και οποιοδήποτε στάδιο εκπαίδευσης.

Με εμπειρία στην έρευνα και την ανάπτυξη από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής στην εκπαίδευση, υποστήριξε και διαχειρίστηκε πολλά και διαφορετικά έργα σχεδιασμού και υλοποίησης ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών. Συνεργάστηκε με εταιρείες, πανεπιστήμια, εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και με τα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα προϊόντα και οι λύσεις που έχουν αναπτυχθεί από την Inte*learn με τη συμβολή της έχουν βραβευθεί επανειλημμένως σε διαγωνισμούς πολυμέσων. Το 2017, στον ετήσιο θεσμό των Mobile Excellence Awards, η εταιρεία κατέκτησε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες ανεξαρτήτως κατηγορίας. Κέρδισε 1 από τα 4 Κορυφαία Βραβεία καθώς και βραβείο Gold στην κατηγορία Mobile Learning & Education Services για το ψυχομετρικό εργαλείο ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.

Με διαρκές ενδιαφέρον για νέες ιδέες και με ερευνητικά ενδιαφέροντα στον τομέα της, η Μαρία Καραβελάκη έχει παρακολουθήσει και υποστηρίξει προσπάθειες νέων ανθρώπων από τον σχεδιασμό πρωτοτύπου έως και την υλοποίηση εμπορικού προϊόντος.

Μαρία Καραβελάκη
maria karabelaki
Μαρία Καραβελάκη

Ίδρυσε την εταιρεία Inte*learn που υλοποιεί καινοτόμες λύσεις με τεχνολογίες αιχμής σε σύνθετα μαθησιακά περιβάλλοντα.