Η Ζωή Γιαβρή, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Advantis Medical Imaging και alumnus του προγράμματος egg, είναι ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για το «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γυναίκες έως 30 ετών. Ο συγκεκριμένος θεσμός ενθαρρύνει τις ερευνήτριες που ζουν και εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ασχολούνται ενεργά με την εφαρμοσμένη καινοτομία και το επιχειρείν.

Η ομάδα του egg Advantis Medical Imaging έχει αναπτύξει το λογισμικό Brainance, που επεξεργάζεται και αναλύει μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου. Το λογισμικό επιτρέπει την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου (Diffusion, Perfusion και Functional MRI). Απευθύνεται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και ερευνητικά ιδρύματα ή οργανισμούς που πραγματοποιούν κλινικές μελέτες. Οι αλγόριθμοι που έχει αναπτύξει η Advantis επιτυγχάνουν ακρίβεια έως 90%. Το Brainance είναι διαδικτυακό λογισμικό και έτσι επιτρέπει την παράλληλη πρόσβαση και επεξεργασία των εξετάσεων από πολλαπλούς χρήστες και από διάφορες τοποθεσίες.

Η οικογένεια του egg νιώθει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που μια ακόμη ομάδα του προγράμματος διακρίνεται σε έναν σημαντικό διεθνή θεσμό. Η διάκριση αυτή αποδεικνύει ότι οι ομάδες που εκκολάφτηκαν στο πρόγραμμα egg μέσα από το έμψυχο δυναμικό και τις υποδομές του παίρνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και εμπειρίες. Έτσι μπορούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη και να ξεχωρίσουν στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.