Γεώργιος Δουκίδης
Γεώργιος Δουκίδης
Γεώργιος Δουκίδης

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Γεώργιος Δουκίδης

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει MSc και διδακτορικό από το London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε την περίοδο 1982-1990. Επίσης ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Brunel University και έχει διδάξει στο London Business School και στο Copenhagen Business School. Έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία (τα 8 με διεθνείς εκδοτικούς οίκους), πάνω από 200 επιστημονικά άρθρα και έχει προσκληθεί για διαλέξεις σε 22 χώρες. 
Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (www.eltrun.gr) που με τους 25 ερευνητές είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools και επικεντρώνεται σε θέματα όπως: πελατοκεντρική εφοδιαστική αλυσίδα, διαδραστικά ψηφιακά μέσα, ψηφιακό μάρκετινγκ, κινητό επιχειρείν (mbusiness), μάνατζμεντ & πληροφορική, ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα, λιανεμπόριο και τεχνολογίες πωλήσεων κλπ. Στα πλαίσια 35 διεθνών projects που έχει διευθύνει, έχει συνεργασθεί με πάνω από 50 διεθνείς εταιρίες, όπως: Microsoft, Nokia, Unisys, Sema, Sonera, Manesman, Procter & Gamble, Oracle, Ericsson, Unilever, Barila κ.λ.π. και κορυφαία Πανεπιστήμια όπως LSE, Cambridge, INSEAD, St. Gallen, MIT, Cologne, Warwick, Esade, Erasmus κ.λ.π. 
Το 2009 του απονεμήθηκε το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Case-Study (το μοναδικό σε Έλληνα καθηγητή στα 30 και πλέον χρόνια του θεσμού) για τη συγγραφή του case study “Internet Enabled Collaborative Store Ordering” στην κατηγορία “Knowledge, Information and Communication Systems Management”. Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-nnovation, www.ennovation.gr) και επιστημονικός σύμβουλος των ετήσιων βραβείων για το ηλεκτρονικό επιχειρείν (www.evolutionawards.gr). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας), μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μέλος της Επιτροπής σύνταξης της εθνικής στρατηγικής για την Κοινωνία της Πληροφορίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού “Ελλάδα Καινοτομεί”.
Γεώργιος Δουκίδης
Γεώργιος Δουκίδης
Γεώργιος Δουκίδης

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)