Μπέττυ Αλεξανδροπούλου
Μπέττυ Αλεξανδροπούλου
Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Εντεταλμένη Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, με συνολική ευθύνη για το Eξωτερικό Eμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπησης του ελληνικού κράτους ως Αναπληρώτριας Γενικής Επιτρόπου στην World EXPO Dubai 2020. Πριν τον σημερινό της ρόλο, υπηρέτησε ως Ειδική Σύμβουλος του Έλληνα Υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας και της Enterprise Greece.

Η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιες αγορές ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών. Έμπειρη επαγγελματίας στη διαχείριση παγκόσμιων έργων και ομάδων, ειδικεύεται στην επέκταση της διεθνούς αγοράς σε σχέση με την προώθηση του εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Σπούδασε στις Η.Π.Α. και διαθέτει Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Bachelor’s στα Οικονομικά και τη Γαλλική Φιλολογία, καθώς και πιστοποίηση P.C.C. ως Executive Coach. Ειδικεύεται στη «διαπολιτισμική ευελιξία» σε συνάρτηση πάντα με ανάπτυξη στρατηγικών και αγορών αναφορικά με την προώθηση εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων (business transformation).

Πριν αναλάβει τα τωρινά της καθήκοντα, ζούσε και δραστηριοποιούταν στο εξωτερικό (Ελβετία,  Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Έχει εργασθεί ως Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος για το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α.. Κατά την θητεία της στην Αμερικανική Πρεσβεία (2008-2015), το χαρτοφυλάκιό της περιελάβανε τους τομείς της Υγείας και των ΤΠΕ, καθώς και το παγκόσμιο πρόγραμμα SelectUSA, το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων στις ΗΠΑ.

Πιο πριν, είχε πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας σε blue chip εταιρείες, όπως η AT&T και η Vodafone, σε ηγετικές θέσεις. Είναι μια πολύ-πολιτισμική επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία διαχείρισης ομάδων παγκόσμιας εμβέλειας (global teams), ενώ έχει υπηρετήσει σε φορείς όπως το Propeller Club και το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο οποίο σήμερα αποτελεί μέλος του  “Women in Business” Committee. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φόρουμ, πάνελ και συνέδρια ως ομιλήτρια. Γνωρίζει αγγλικά, ελληνικά (μητρικές γλώσσες) καθώς και γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου
Μπέττυ Αλεξανδροπούλου
Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Εντεταλμένη Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece