Η hopwave δραστηριοποιείται στο travel tech industry και ιδρύθηκε το 2016 από τον Γιώργο Πιλπιλίδη και τον Γιώργο Σιάτρα, με σκοπό να διευκολύνει την αναζήτηση ημερήσιων και πολυήμερων κρουαζιέρων στα νησιά και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία στον ταξιδιώτη. Εξυπηρετώντας κρατήσεις για θαλάσσιες εκδρομές και κρουαζιέρες μέσω του digital marketplace, βοηθάει ξένους και Έλληνες επισκέπτες στα νησιά να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα μοναδικούς προορισμούς και εμπειρίες.
Η hopwave (όπως αφηγούνται ο Γιώργος Πιλπιλίδης και ο Γιώργος Σιάτρας) δημιουργήθηκε γιατί, ως ταξιδιώτες, μας άρεσε να ανακαλύπτουμε νέους προορισμούς. Εύκολα παρατηρήσαμε την έλλειψη ενημέρωσης και τη μειωμένη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις θαλάσσιες ημερήσιες εκδρομές και τις μίνι κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά. Ως προγραμματιστές θέλαμε να μπορούμε να εξυπηρετούμε ηλεκτρονικά τις αναζητήσεις μας και να εντοπίζουμε online τις εμπειρίες που μας ταιριάζουν καλύτερα. Εκεί αποφασίσαμε να βγάλουμε το πρώτο ενημερωτικό app στην αγορά, μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, για να δούμε αν θα υπήρχε ενδιαφέρον και αν υπήρχαν και άλλοι ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Αυτό στη συνέχεια, μετά από έρευνα αγοράς, επικοινωνίες, πολλές δοκιμές και αρκετά λάθη, εξελίχθηκε σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για τους ιδιοκτήτες αυτών των εκδρομών, όπως και το τέλειο μέρος να βρεις την ημερήσια ή πολυήμερη κρουαζιέρα σου αν είσαι ταξιδιώτης στα ελληνικά νησιά.
Το ταξίδι που ακολουθεί πλέον ένας ταξιδιώτης πριν επισκεφτεί τον αγαπημένο του προορισμό έχει αλλάξει σημαντικά μέσω της τεχνολογίας. Τα κριτήρια επιλογής και οι προσδοκίες δικαιολογημένα αυξάνονται, και μια καλή online αναζήτηση είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει κανείς την επόμενη ταξιδιωτική του εμπειρία. Αυτές τις υποδομές και την εύκολη και ευχάριστη πρόσβαση θέλουμε να προσφέρουμε και στους επισκέπτες των ελληνικών νησιών. Η πληθώρα επιλογών, όπως και οι απαραίτητες λεπτομέρειες, είναι βασικό κριτήριο για να δεις τι σου ταιριάζει και να εντοπίσεις μια μοναδική εμπειρία που θα ήθελες να ζήσεις κατά το ταξίδι σου. Η αμεσότητα στην επιλογή και η ευκολία στο να κλείσουμε τα εισιτήρια μας ηλεκτρονικά πριν από το ταξίδι ή και τελευταία στιγμή γεννά μια νέα ευχαρίστηση στον ταξιδιώτη, και αυτή δεν είναι άλλη από την απόλαυση του σχεδιασμού της επόμενής του εξερεύνησης.
Το σημαντικό για εμάς είναι να προσφέρουμε συνεχώς στους ταξιδιώτες μας έναν ευχάριστο τρόπο να οργανώνουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους και να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή την εμπειρία που τους ταιριάζει. Με κατανόηση των αναγκών τους, προσπαθούμε να προσφέρουμε έναν ευχάριστο τρόπο να εξερευνήσει κανείς το νησί όπου βρίσκεται και να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία γύρω από αυτό ή σε κοντινά νησιά.
Παράλληλα, καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε τις ανάγκες των συνεργατών μας και προσπαθούμε να τις εξυπηρετούμε, διευκολύνοντάς τους να εξελίσσουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους με βάση τις επιθυμίες και τα trends των ταξιδιωτών, για να προσφέρουμε μαζί ένα υπέροχο ταξίδι.
 
Πηγή: Κάπα Καθημερινή