Nίκος Καυκάς
Nίκος Καυκάς
Nίκος Καυκάς

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

Nίκος Καυκάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Business and Management.

Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία γρήγορα με την απασχόλησή του στην οικογενειακή επιχείρηση Β.ΚΑΥΚΑΣ AE, στην οποία σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η ΚΑΥΚΑΣ ιδρύθηκε το 1975 και κατέχει ηγετική θέση στους τομείς του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, του φωτισμού, των ειδών τεχνολογίας κτιρίων και των λύσεων διαχείρισης ενέργειας. Διαθέτει σύγχρονο δίκτυο 70 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο και 2 σύγχρονες κατασκευαστικές μονάδες ηλεκτρικών πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, απασχολώντας συνολικά 970 ανθρώπους.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από το 2016 ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Ομίλου Εμπορικών Εταιρειών Τεχνολογίας Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού FEGIME, που δραστηριοποιείται σε 19 χώρες στην Ευρώπη με 250 εταιρείες-μέλη και περισσότερα από 1300 καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού.