Μιχαήλ Κόκκινος
Μιχαήλ Κόκκινος
Μιχαήλ Κόκκινος

Ο κ. Μιχαήλ Κόκκινος γεννήθηκε το 1974 και αποφοίτησε από το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Μιχαήλ Κόκκινος

Ο κ. Μιχαήλ Κόκκινος γεννήθηκε το 1974 και αποφοίτησε από το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε Ναυπηγός και Ναυτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αποφοίτησε το 1999. Έχει επίσης MSC στα Συστήματα Επικοινωνίας και Επεξεργασίας Σήματος και MBA (ΕΜΠ). Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε Βιομηχανικά και Επιστημονικά Περιοδικά.

Ο κ. Μιχαήλ Κόκκινος έχει εργασιακή εμπειρία πάνω από 15 χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, από το 2001 ως μηχανικός, διευθυντής προϊόντων και εμπορικός διευθυντής στην Ελληνική Αγορά Τηλεπικοινωνιών όπως η Space Hellas και άλλες εταιρείες. Το 2014 ίδρυσε τη δική του εταιρεία τεχνολογίας Moptil (Mobile Optical Illusions), η οποία δραστηριοποιείται στο Τουρισμού- Πολιτισμού, αναπτύσσοντας υπηρεσίες και Apps βασισμένες στις τεχνολογίες AR, VR, AI. Το 2017 κέρδισε το 3ο βραβείο του Erasmus για νέους επιχειρηματίες στην ΕΕ.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά και έχει καλή γνώση γαλλικών και γερμανικών.

Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Πρόεδρος του Ελληνο-Ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου καθώς και μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου της ΓΓΕΚ (ΤΕΣ) για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Ο Μιχαήλ Κόκκινος είναι εθελοντής και τακτικό μέλος της Axion Hellas (ΜΚΟ), μια οργάνωση με τεράστια ανθρωπιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα.